מורפולוגיה

שלום בנות, מדובר כאן בפוסט ארוך, אני לא יודעת אם אפשר לקרוא אותו בפעם אחת ומהמחשב, אני חושבת שכדאי להדפיס אותו. אם אתן מפרסמות את הפוסט הזה אשמח מאוד שתשאירו לינק או קרדיט, השקעתי בו הרבה זמן מאמצים... עבדתי על האיורים די קשה למעשה אני לא מי יודע מה טובה בציור, אבל ניסיתי בשבילכן, ואני מאוד אשמח להערות בונות בנושא. זה באשר להקדמה שלי לפוסט, שנעבור להקדמה על הנושא?


מקור המילה מורפולוגיה מיונית. "מורפ"- צורה "לוגיה"-תורה. תורת הצורה, זוהי תורה שעוסקת בצורותיהם של דברים. היונים טענו כי צורת מסוימות נעימות לעין, ואחרות לא. הם היו מאוד סימטריים, בכל הבניות שלהם ניתן לראות שצד ימין תמיד שווה לצד שמאל. גם הפנים האידיאליות (עפ"י תורת יון) הן סימטריות, כאשר צד ימין של הפנים חייב להיות שווה לצד שמאלו. העיניים צריכות להיות שוות ובמרחק קבוע של עין אחת שלישית, דמיונית, ביניהם. הן לא תהיינה שקועות מדי וגם לא בולטות מדי. הפנים אובליות (צורה של ביצה הפוכה), האף ישר ודק (אף יווני). השפתיים סימטריות גם הן, כאשר צד ימין שווה לצד שמאל ושפה עליונה הינה בעובי של השפה התחתונה. המצח הסנטר והאף לא יבלטו מדי וגם לא יהיו שקועים מדי. המצח לא יהיה רחב מדי או גבוה מדי.
 עפ"י תורת המורפולוגיה נוהגים לחלק את הפנים  ל-3 חלקים שווים לרוחב: על הפה להיות באמצע השליש השלישי. האף יגמר בדיוק בסוף השליש השני. העיניים יגמרו בתחתית השליש הראשון, והמצח לא יעבור את השליש הראשון. תחילת הגבה יהיה בקו אנכי מהאף, היא תיגמר בקו בזווית 45 מעלות מהאף. העין עצמה מחולקת גם היא ל-3 חלקים. שליש ראשון לבן, שליש שני אישון, ושליש שלישי לבן. המקום הגבוה בגבה יהיה שני שליש מהעין שזה אמור להיות הסוף של האישון (כשמסתכלים קדימה).


בשנות ה90 וה 2000 נהגו רוב המאפרים לשנות כל תו פנים שאינו כמו הפנים "האידיאליות". כיום, בעולם נשים די מתקוממות על הרעיון. האישה של היום כועסת על הרעיון מכמה סיבות:

הסיבה הראשונה היא שהיות ותורת המורפולוגיה נעשתה ע"י היוונים,היא  מציגה את העם היווני כמי שמייצג את היופי האמיתי. עפ"י התורה הזו מי שיפה בהכרח להן, רזה, צעיר, ולמה לא? עדיף שיהיה בלונדיני עם עיניים כחולות.  האישה של היו טוענת אז מה אם אני לא ברבי, זה אומר שאני לא יפה? מי החליט שהפנים שלי צריכות להיות אובליות והאף שלי ישר?

סיבה נוספת  היא שהאישה של שנות ה90 ניסתה בכל מאודה להיות שווה לאידיאל הזה. היא עברה ניתוחים, עשתה דיאטות, קנתה  אינסוף של קרמים ואיפור (שהרבה פעמים אפילו התבררו כמזיקים יותר ממה שהם עוזרים), האישה הזו אפילו התאבדה בגלל שהיא לא נולדה במדויק עפ”י המורפולוגיה המושלמת. חיי המשפחה התערערו, מפני שגם הבעלים שוכנעו מהמגזינים. בסופו של דבר האישה של היום לא מאמינה לכל הפרסומות. היא יודעת שלמרות שהדוגמנית שהציגו בכל חלונות הראווה יפות, היא עצמה לא תהיה אותה דוגמנית. היא גם לא רוצה להיות אותה דוגמנית וגם לא למות בשביל להיות אותה דוגמנית. היא לא רוצה להיות אנורקטית ולגווע ברעב, לא רוצה להתאבד כי העיניים שלה רחוקות או קרובות מדי. היום נשים אומרות אני כמו שאני: תסתכלו על היופי הפנימי שלי ותופתעו לגלות עד כמה אני שווה! וכן! אני יכולה להיות יפה גם אם אני לא לבנה, צעירה, רזה והפנים שלי לא אובליות. היוונים לא יקבעו לי מה יפה ומה לא!

גם באיפור, כיום הרבה יותר עובדים על הבלטה של "היופי הטבעי" שבכל אחת כבר הרבה פחות משנה מאיזה גזע היא  בת כמה היא או כמה היא שוקלת, אנחנו רוצים להפוך את האישה הנתונה לפנינו ליפה יותר, נקודה. במקום לעבוד על תיקונים אנחנו עובדים על זוהר, פנים קורנות ונקודות אור. גם אם המנטליות והאיפור השתנו לא מעט, הטכניקה נשארה. אם  בשנות התשעים היו מצלילים לחיים כי היה יפה להיראות רזה, היום דווקא מבליטים אותם בצבע בהיר ומבריק כדי להיראות "זוהרת" ובריאה. הטכניקה אותה טכניקה בדיוק, הכלל הוא אותו כלל, השאלה רק איך ליישם אותו. מה אני רוצה: שלקליינטית שלי יהיו לחיים רזות או שמנות? זו השאלה שאני צריכה לשאול את עצמי, ולפעמים גם אותה בדרך עקיפה. אם לדוג' הקליינטית מספרת שהיא באמצע דיאטה, אז ודאי שאני ארזה לה את הפנים. אם, לעומת זאת, היא חולה ורוצה שאאפר אותה שתיראה בריאה יותר, אז אני אשים לה הרבה סומק חי על הלחיים... הכל תלוי בזמן, במקום, ובעיקר במאופרת שמולי. היום איפור הוא בעיקר כלי שעוזר לאישה להרגיש טוב כלפי עצמה, ואני בתור מאפרת צריכה לקלוט ולנסות להבין מה יגרום לקליינטית שלי להרגיש טוב עם עצמה. וזה הכלל הראשון בתורת המורפולוגיה של היום. למרות כל ההקדמה היפה הזו, מסתבר, שהיוונים ידעו היטב גאומטריה וחשבון. אין מה לעשות צורות מסוימות פשוט נעימות יותר לעיניים. אי לכך בפרק הזה יופיעו הכללים היבשים של תורת המורפולוגיה, אני סומכת עליכם שתמצאו איזה שהוא שביל ביניים: מצד אחד שתדעו להבליט יופי ולהסתיר פגמים בולטים ומצד שני שתדעו להשאיר לכל אישה את היופי הפנימי שבה ולא להפוך אותה בהכרח למישהי אחרת (אלא אם כן זה מה שהיא רוצה).

מורפולוגיה, איך זה עובד?

כדי ליצור מורפולוגיה מושלמת אנו בעצם מציירים פנים חדשות. כמו ברישום אנחנו משתמשים בשיטה של אור וצל בכדי לצייר את הפנים הללו. התבוננו בשני העיגולים שלפניכם: העיגול השחור נראה שטוח וחשוך. לעומתו, העיגול עם הגוונים האפורים נראה כדור עם צל. בכדור שלנו ישנה גם "תאורה" החלק שנראה מבריק הלא הוא הצבע הלבן.
עוד דבר שניתן לראות משני העיגולים: למרות שהגודל שלהם שווה, העיגול השחור נראה קטן יותר מהעיגול שמכיל לבן.
 מכאן אנחנו מגיעות לכלל שישמש אותנו בכדי ליצור מורפולוגיה מושלמת:


הכלל: צבע מט וכהה מכניס, מסתיר, גורם למקום להיראות שקוע וקטן יותר.
צבע מבריק בהיר מוציא, מבליט, גורם למקום להיראות בולט החוצה, וגדול-רחב יותר.

שתי דרכים ליצירת מורפולוגיה:

1.הצללות והארות "רטובות": בדרך זו  נשתמש ב 3 גוונים של מייקאפ. האחד בגוון העור לכל הפנים. השני בגוון כהה יותר להצללות (כדי להכניס מקומות שלא אמורים לבלוט). השלישי בגוון בהיר יותר להארות (כדי להוציא החוצה או לתת אור במקומות מסוימים). במקום מייק אפ בהיר, ניתן להשתמש בקונסילר בהיר או ברונזר נוזלי לנקודות האור.

2.הצללות והארות "יבשות": בדרך זו נשתמש מעל המייקאפ בשני פודרות: אחת מבריקה בהירה להארות , השניה כהה ומט להצללות. בשאר הפנים נשים פודרה שקופה רגילה .

מתי נשתמש בהצללות /הארות "רטובות"?
  
דרך זו עדיפה למאפרים מקצועיים שיודעים איך להשתמש במייק אפ השונים באיזה מברשת ואיך לטשטש, זהו איפור עמיד לאורך זמן מתאים  במיוחד לאיפור כלות וערב ובצילום בתנאים קשים (גשם ,ים וכד').

מתי נשתמש בהארות/הצללות "יבשות" ?

דרך זו  אהובה מאוד על מתחילות שמתקשות בטשטושים ועל נשים שאוהבות איפר טבעי. מתאים לאיפור מהיר, יומיומי או על סט צילומים כשצריך לאפר מהר להוריד איפור ולהתחיל שוב. יחד עם זה לא הייתי ממליצה על דרך זו לאיפור כלה או ערב קודם כל בגלל שזה פחות עמיד וגם בגלל שזה נמרח מאוד בקלות, ואנחנו רוצות שהכלה שלנו תישאר מושלמת לכל הערב, לפחות.

הצללות : מדריך שימוש.

הסברנו כבר שיש שני סוגי הצללות: יבשות(פודרה)ורטובות (מייקאפ). בהצללות רטובות ישנם 3 אפשרויות: מיקאפ מוצק, מיקאפ נוזלי , מייקאפ נוזלי+הצללות במוצק. לכל דרך אופן מריחה שונה: 

1. פודרה

כאשר עושים הצללות והארות בפודרה, יש ל
בצע את כל התיקונים אחרי מריחת המייקאפ. מומלץ לא לשים פודרה במקומות שנתקן היות ופודרה מעל פודרה זה לא משהו עמיד במיוחד, לעומת זאת, כשהפודרה "נדבקת" למייק אפ יש סיכוי הרבה יותר טוב שתישאר שם לטווח ארוך.
מברשת סומק מותאמת במיוחד להצללות. היא מניחה הרבה חומר וצבע (בגלל שאין לה יותר מדי שערות) וצורתה מותאמת במיוחד כדי להיכנס בין עצמות הלחיים. אבל גם לכל ההצללות והארות. זהירות: כמשתמשים בצבע כהה ולא מטשטשים עלול להיווצר כתם של צבע.
שימוש במברשת מניפה עבה נותן מראה שקוף.
שימוש במברשת פודרה עבה, בצורה עיגולית: מטשטשת.

זכרי: הרבה שיער=קצת צבע ולהפך.

עבודה בטפיחות מניחה הרבה צבע.

עבודה בצורה עיגולית מטשטשת. 


2. מייקאפ מוצק

כאשר משתמשים במייק אפ מוצק לכל האיפור, יש למרוח אותו קודם על כל הפנים. אח"כ בעזרת ספוגית או מכחול מייקאפ יש לעשות הצללות והארות מעל. (המייק אפ המוצק מאוד מכסה והרבה פעמים יש צורך בפחות "תיקונים" אחרי המריחה, מה גם שהוא מאוד מכסה והוא עלול לטשטש את ההצללה.). כאשר עובדים בשיטה יש לטשטש את הצללות שלא יראו כמו כתם על הפנים, ההצלות והארות חייבים להיראות כאילו הם חלק מהפנים. הטשטוש נעשה מפנים ההצללה לבחוץ כמו באיור. אם השתמשנו במייקאפ נוזלי לפנים ובמוצק להצללות בלבד נעבוד באותה הדרך בדיוק.



3. מייקאפ נוזלי

כאשר משתמשים במייקאפ נוזלי לכל האיפור, יש לעשות את הצללות בהתחלה. אח"כ יש לשים את המייקאפ בגוון הפנים בטפיחות (כדי לא למרוח את ההצללות). דרך זו נוחה יותר למתחילות שמתקשות בטשטושים, היות וכשמורחים את המייקאפ מעל הוא מטשטש את ההצללות וגורם להם להיראות עדין יותר.


פנים אובליות

הפנים האובליות הם הפנים האידיאליות, המושלמות. מבנה הפנים הללו דומים לביצה הפוכה, הלחיים באמצע ואינם בולטות.
בפנים אלו לא נצטרך לבצע תיקונים מורפולוגים במבנה הפנים. (אלא אם כן יש בעיה אחרת כגון אף רחב וכד).
פנים האובליות הם הפנים המושלמות עפ”י תורת המורפולוגיה. אי לכךבפנים אלו לא נצטרך לבצע שום תיקונים, הם הרי "מושלמות". את הסומק נניח בצורת V.  צורת הV אמורה להיות במרכז השליש השני, היא מתחילה בקו אנכי דמיוני עם הגבה ונגמרת קו אנכי דמיוני נוסף מסוף הגבה.
הגבה בפנים האובליות יכולה להיות בכל צורה שנרצה, בד"כ נתאים אותה עפ"י צורת העין (ראי פרק איפור עיניים ).




פנים בצורת "לב"

בפרק הזה יופיעו צורות הפנים הבסיסיות. ישנם עוד סוגי פנים שהם שילוב של כמה צורות פנים שציירנו לדוג': פנים בצורת לב. פנים בצורת לב הם בעצם פנים אובליות שהמצח מחלק לשני עיגולים, והסנטר קטן יחסית. ההצללה תיעשה בשני צדדי המצח כדי ליצור מצח ישר. במרכז הסנטר נוסיף נקודת אור כדי להרחיב אותו מעט. הסומק והגבות יעוצבו כמו בפנים האובליות. הכלל אומר כי יש  לזכור איך הפנים המושלמות נראות,  וליצור אותם על גבי הפנים הנתונות.


פנים מרובעות

הפנים המרובעות מאופיינים בקווים ישרים, לסת מודגשת ומצח רחב.
כדי להפוך פנים מרובעות לאובליות, נצטרך להצר ולעגל אותם בצדדים.
נשתמש בכל דרך אפשרית בכדי לעגל ולעדן את הפנים :גבות עגולות סומק עגול תלתלים ועגילים עגולים יחמיאו מאוד.


1. הצללה: נעצר את המצח בצדדים, את הלסת נצר ונעגל כמו פנים אובליות.



2. את סומק נמרח במרכז הלחיים בעיגולים- כדי לעגל את הפנים.



3. בכדי לעגל את הפנים, נצייר גבה עגולה.



פנים עגולות

פנים עגולות, נראות כמו מעגל (כדור).כדי להפוך פנים עגולות לאובליות נצטרך להאריך אותם, את הצדדים נקצר ע”י הצללה.
נשתמש כמה שיותר בקווים ישרים בשביל לתת לפנים מראה ארוך יותר ועגול פחות : גבות ישרות סומק אלכסון, קארה ושיער חלק יחמיאו לפנים הללו.



1. הצללה:כדי להפוך פנים עגולות לאובליות נצטרך להאריך אותם, את הצדדים נקצר ע”י הצללה.



2. נכניס את הלחיים (שבד”כ עגולות  ומלאות מדי) בעזרת הסומק שנניח בקו אלכסוני. הסומק יתחיל מקו האוזן העליון ועד לקו דמיוני המגיע מהאף.


3. את הגבות נעצב בצורה ישרה או משולשת בקווים ישרים. (כדי לשבור את העיגוליות שבפנים.



פנים מאורכות

הפנים המאורכות נוטים למבנה מלבני ארוך ומעט מעוגל בצדדים, מאפיין אותם רוחב זהה של המצח לחיים ולסת.
את הפנים הארוכות נננסנ לקצר ע”י הצללת המצח והסנטר, והנחת סומק בצורה מאוזנת.
את הלחיים המלאות נכניס באמצאות הצללה.
פוני יכול להוות תחליף להצללה במצח.


1. הצללה:כדי להפוך פנים ארוכות לאובליות נצטרך לקצר את המצח והסנטר ע"י הצללה בצורה מאוזנת. פוני
הצללה נוספת נעשה רק אם הלחיים מלאות בקו אלכסוני שמתחיל מקו האוזן העליון ועד לקו דמיוני מהאף.


2. את הסומק נניח בקו מאוזן, בכדי לחתוך את הפנים ולקצר אותם.


3.את הגבה נעצב בקו מאוזן כדי לקצר את הפנים.



הארות, הברקות

נשתמש בנקודות אור בכל מקום שנרצה להרחיב או להוציא החוצה: נקודת אור במרכז השפתיים יגרמו לשפתיים להיראות מלאות יותר (ראי פרק שפתיים).
 נקודת אור במרכז הלחיים תיתן תחושה של לחיים מלאות יותר זה יחמיא במיוחד לנשים מאוד רזות.
נקודת אור מעל הסומק זה  תבליט את הקונטרסט עם הסומק ואת איפור העיניים.
נקודת אור במרכז הפנים (מצח, סנטר, אף) מתאים למי שהולכת להצטלם. נקודות אלו יעזרו למצלמה להתמקד במרכז הפנים ויגרמו לפנים להיראות סימטריות.
נקודת אור במרכז האף תיצור אשליה של "אף יווני".
נצייר נקודות אור במרכז הפנים (מצח, סנטר, אף) למי שהולכת להצטלם. נקודות אלו יעזרו למצלמה להתמקד במרכז הפנים ויגרמו לפנים להיראות סימטריות.
נקודת אור מתחת לעצם הגבה תיתן אשליה של גבה נקיה ומעוצבת הרי כשמעצבים גבות החלק שמנקים לא השתזף בגלל השיערות שהיו עליו ונראה לבן יותר משאר הפנים. כמו כן זה יגרום לעיניים להיראות גדולות יותר.
קמטי הבעה אם נתבונן בקמטי הבעה במבט של צייר, הרי הם בעצם קווים כהים ועמוקים יותר. נמלא אותם בעזרת פריימר סמיך שנמרח לפני המייק אפ ונוסיף מעליהם הארה כדי לגרום להם להיראות בהירים יותר או במילים אחרות: עמוקים פחות. יש לציין כי הפריימר עוזר גם למלא נקבוביות פתוחות לאשה שסבלה או סובלת עדיין מאקנה .

שלא כמו ההצללות, לא משנה באיזה דרך נבחר לעשות הארות הן תמיד תיעשנה מעל המייקאפ. הסיבה לכך
היא פשוטה: היות וההצללות בהירות יותר מן המייקאפ ברגע שנניח מייקאפ מעליהן, הן פשוט לא ייראו.
הארות ניתן לעשות:
1 ע”י פודרה בהירה מבריקה
2 שימר נוזלי
3 באמצאות מייקאפ בהיר או קונסילר
4 באמצאות עט ל”הארות” (מין קונסילר מיוחד לנקודות אור)

"תיקונים" נפוצים...


מצח רחב נצר ע"י הצללה בצדדים.

 מצח קצר נרחיב ע"י הארה במרכז המצח.

אף רחב/עקום נצר ע"י הצללה בצדדים, הטשטוש נעשה כלפי הלחיים.

אף ארוך נקצר ע"י הצללה מתחת.

סנטר בולט נכניס ע"י הצללה במרכז הסנטר.

סנטר נסוג נוציא ע"י הארה במרכז הסנטר.

סנטר "כפול" נמחק ע"י הצללה של הסנטר השני.

כאשר הפנים והצוואר ניראים כמו חלק אחד נעשה הצללה שתיראה כאילו היא גבטל בין הפנים לסנטר.


מתי לא נשתמש בהצללות?

1. אצל נשים עם פיגמנטציה או נמשים שהסתרנו בעזרת המייקאפ הצללה במקרה כזה תדגיש אותם שוב.
2. אצל נשים מאוד כהות ההצללה לא תיראה ונעדיף הארות.

מתי לא נשתמש בהארות?

1. אצל נשים בעלות עור שמן נעדיף הארות לא מבריקות, היות וגם בלי זה העור שלהן נוטה להבריק. 
2. אצל נשים מאוד בהירות הארות לא תיראנה ונעדיף הצללות.

תגובות

  1. איזה פוסט מקיף, כל הכבוד!
    הוא מגיע מבחינתי בדיוק בזמן, ואני מתחברת למה שכתבת בהתחלה לגבי זה שכמאפרת חשוב להבין את הצרכים של המאופרת, גם אם הם לא בהכרח תואמים את "הכללים היבשים" של המורפולוגיה.
    אני מצאתי שמה שעובד עבורי הוא לא להתחיל מחיפוש הפגמים (שלכולנו, מה לעשות, יש..) אלא תוך כדי תהליך האיפור לטפל במה שמתגלה ו"מפריע בעין", גם באמצעות הטכניקות שפירטת כאן :)

    השבמחק
  2. וואו! תקשיבי הדפסתי באמת ואני שומרת לי!
    זה ממש מקיף! כמובן שלקחתי את מה שקשור אליי יש לי פנים עגולות... אבל זה ממש עזר!
    תודה!

    השבמחק
  3. איזה יופי של פוסט. אהבתי.

    יעלי

    השבמחק
  4. וואו איזה פוסט מעולה,
    ארוך בהחלט אבל שווה כל דקה של קריאה!
    ח"ח על הסבלות, והכתיבה הפרטנית!

    השבמחק
  5. פוסט מצוין!!! ההשקעה נראית בכל קטע וקטע!
    כל הכבוד! ותודה על הפרסום! ♥

    השבמחק
  6. קראתי הכל! עזרת לי מאד ולמדתי המון.
    שאפו על הפוסט. מאד נהניתי (:

    השבמחק
  7. וואוו איזה פוסט יסודי ומקיף! אני שייכת לסוג שעושה בשתי דקות הצללה בבוקר...
    פוסט מעולה, נהנתי מאוד לקרוא!

    השבמחק

הוסף רשומת תגובה